Vreme: Ponoči bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem na severovzhodu bo nastalo nekaj snežnih ploh

0

Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -3, v alpskih dolinah do -10, na Goriškem in ob morju okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo. Drugod bo sprva delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem na severovzhodu bodo kratkotrajne snežne plohe. Čez dan se bo prehodno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo na Primorskem delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu bodo rahle snežne padavine, ki bodo pogostejše v nedeljo.

Vremenska slika: Hladna fronta se pomika čez srednjo Evropo nad severni Balkan proti jugovzhodu. Za njo se nad Alpami krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severa bo začel k nam dotekati hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V petek bo ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije precej jasno. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bodo možne posamezne snežne plohe. Ob Jadranu bo zapihala zmerna burja, ki bo popoldne slabela.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen