[Velike muke SD juristov okoli zapletenih mednarodnih tem] Matjaž Nemec v enem stavku zamešal uredbo in pogodbo ter Slovenijo in Hrvaško!?!

2

Spomnimo: Zunanjepolitični odbor državnega zbora bo prihodnji petek na zahtevo koalicije KUL na nujni seji razpravljal o domnevnem dogovoru med Slovenijo in Hrvaško glede ribolova v Piranskem zalivu in nameri za vzpostavitev slovenskega predstavništva na Tajvanu in tajvanskega v Sloveniji, kar je razkril premier Janez Janša.

Medtem ko tuje televizije govorijo o tem, da je “v geopolitiki povezujemo moč držav z njihovo velikostjo, a ob tem pogosto pozabimo na kvalitete, ki resnično štejejo, na odločnost in pogum”, se domači opozicijski poslanci na veliko smešijo.

Tako je Matjaž Nemec iz SD govoril o mednarodnih odnosih med Kitajsko in Hrvaško ter v en stavek stlačil celo uredbo in (mednarodno) pogodbo. Uredba EU kot pravno zavezujoč akt, ki jo morajo v celoti uporabljati v vseh državah EU, seveda nima nobene zveze z mednarodnimi pogodbami, kjer gre za dogovore med dvema ali več subjekti mednarodnega prava.

Izvajanje Nemca je na socialnih omrežjih poželo obilo zgražanja, pa tudi začudenja, da poslanec DZ sploh ne ve, o čem govori, čeprav je član parlamentarnega Odbora za zunanjo politiko.

Št. komentarjev: 2
  1. Pubec pravi

    Seveda vaš ljubljeni vodja ve vse bolje. Zato s svojimi ” pametnimi ” izjavami zaserje odnose s Kitajsko.

  2. fičo pravi

    Rdeča kapaciteta. Nič ne ve in niti noče vedeti. Še to ne ve, kaj je naša država in kaj sosednja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen