V 67. letu starosti umrl Aki Rahimovski, pevec legendarne skupine Parni valjak

0

V 67. letu starosti je umrl Aki Rahimovski, pevec legendarne hrvaške rock-pop skupine Parni valjak.

“Dane zjutraj mu je postalo slabo, zato je bil premeščen v bolnico v Novo mesto. Pred uro so mi javili, da je preminil. Vzrok smrti še vedno ni jasen,” je povedal njegov menedžer Damir Osredečki.

“Dragi prijatelji, z veliko žalostjo v srcu vam javljamo, da je danes, 22.1.2022 za vedno zaspal Aki Rahimovski”, so objavili na uradni strani skupine. Številne oboževalci Akija in Parnega valjaka so v šoku in po spletu že izrekajo izraze sožalja.

Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preselil v Split. Ker je bil njegov oče profesor glasbe, je pri sedmih letih začel obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učil petja in igranja na klavir.

Kot najstnik je bil član več ansamblov, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem – Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, danes eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin vseh časov. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić – Fuma.

V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi.

O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina. Zadnja leta je živel v Sloveniji s svojo 37-letno izbranko Barbaro Vesel, s katero sta se pred dvema letoma razveselila deklice.

Parni valjak so se sicer februarja 2022 odpravljali na mini turnejo, ki bi vključevala naslednja koncertna prizorišča: Pazin, Delnice, Ljubljana, Osijek, Slavonski brod, Zagreb, Split, Zadar, Supetar, Šibenik in Gospić.

RIP Aki!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen