[Umrl je filmski mladi Hannibal] Francija žaluje za v smučarski nesreči preminulim igralcem, 37-letnim Gaspardom Ullielom

0

Filmski svet, zlasti francoski, je pretresla novica, da se je v smučarski nesreči smrtno ponesrečil 37-letni igralec Gaspard Ulliel, ki je veljal za enega najbolj cenjenih igralcev svoje generacije. Ulliel je bil najbolj znan po vlogi mladega Hannibala Lecterja v filmu Hannibal: Rojstvo zla, nastopil pa naj bi tudi v Marvelovi seriji Moon Knight.

Nesreča se je zgodila v torek popoldne v smučarskem središču La Rosiere v pokrajini Savoja. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Grenoble, kjer pa je zaradi hudih poškodb umrl, je francoske medije povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Francoski premier Jean Castex je ob novici na Twitterju zapisal, “da sta se imela Ulliel in film zelo rada” ter da “bomo odslej njegove filme gledali s težkim srcem”.

Igralec, rojen leta 1984 v okolici Pariza, je nase opozoril v začetku tega tisočletja, po nominacijah za nagrado cezar za najbolj obetavnega igralca leta 2002 in 2003 je to dobil leta 2004 za vlogo v celovečercu Zelo dolga zaroka, kjer je nastopil ob Audrey Tautou. Leta 2017 je prejel francoskega oskarja za najboljšega igralca za vlogo v filmu Xavierja Dolana Samo konec sveta, v katerem sta nastopili tudi Marion Cotillard in Lea Seydoux.

Režiser Dolan je na Instagramu zapisal, da je neverjetno, skrajno boleče in skoraj absurdno, da se mora odzvati na takšno novico. “Tvoj diskreten nasmeh, tvoj čuteč pogled, tvoja skrbnost, tvoja nadarjenost, zmožnost poslušanja, tvoja prijaznost. Vse te tvoje osebne lastnosti so izvirale iz tvojega mehkega značaja. Spremenil si moje življenje … pretresen sem zaradi tvoje smrti,” je med drugim zapisal.

Trenutno je bil Ulliel angažiran za eno glavnih vlog v Marvelovi seriji Moon Knight, ki jo bo studio Disney+ ponudil v marcu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen