Tako po anketi Parsifala kot Mediane aktualni PV Janša pred Golobom kot najprimernejši predsednik vlade

1

Po javnomnenjski anketi, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal, je najprimernejši kandidat za predsednika vlade aktualni premier Janez Janša. Na drugem mestu je Robert Golob, ki za zdaj kandidature uradno še ni napovedal. Sicer pa je anketa pokazala, da je izjemno velik delež, kar 54,4 odstotka vprašanih, še vedno neopredeljenih.

Na vprašanje, kdo bi bil po vašem mnenju najprimernejši predsednik vlade, je 16,9 odstotka anketirancev izbralo prvaka SDS Janšo, na drugo mesto pa se je z 11,8 odstotka glasov uvrstil Golob. Med možnimi izbirami je bil znova predsednik UEFA Aleksander Čeferin, za katerega bi glasovalo 2,3 odstotka anketirancev.

Slabše sta jo odnesla nekdanji premier Marjan Šarec z 2,1 odstotka in predsednica SD Tanja Fajon z 1,9 odstotka, le malenkost manj kot slednja pa je glasov prejel predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Odstotek glasov je med 725 vprašanimi prejela evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak, osem odstotkov vprašanih pa bi raje izbralo kakšnega drugega kandidata, je še pokazala anketa Parsifala.

Tudi po anketi Mediane je najprimernejši kandidat za predsednika vlade aktualni PV Janez Janša. Po tej anketi je Janša prejel 20,6%, Golob pa 17,5% vprašanih.

Število komentarjev: 1
  1. Gasilec pravi

    On je primeren kandidat za PV? Ha, ha, mogoče bil nekoč

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen