(Svetovno slavo je dosegel s komadom I’d Do Anything For Love) V 75. letu umrl ameriški glasbenik in igralec Meat Loaf

0

V 75. letu starosti je umrl Meat Loaf, ameriški glasbenik in igralec, najbolj znan po rock baladi I Would Do Anything For Love (But I Won’t Do That). Dobitnik grammyja, rojen kot Marvin Lee Aday, je umrl v četrtek zvečer. Novico o smrti je po pisanju spletnega portala Deadline sporočil njegov dolgoletni zastopnik Michael Greene.

Kot je v imenu družine za portal Deadline povedal Greene, je bila ob glasbeniku žena Deborah. Dodal je, da so se v zadnjih 24 urah z njim lahko družili in se od njega poslovili tudi pevčevi hčerki Pearl in Amanda ter tesni prijatelji. Vzrok smrti ni znan.

“Vemo, koliko je pomenil mnogim od vas in resnično cenimo vso vašo ljubezen in podporo, ko se prebijamo skozi čas žalovanja ob izgubi tako navdihujočega umetnika in čudovitega človeka,” je sporočila glasbenikova družina.

Meat Loaf je prodal več kot 100 milijonov albumov po vsem svetu. Njegov debitantski album Bat Out of Hell, ki ga je napisal in produciral Jim Steinman, je med 35 najbolje prodajanimi albumi v zgodovini ZDA, podanih je bilo več kot 14 milijonov kopij. Njegova singla Two of Three Ain’t Bad in Paradise by the Dashboard Light, ki sta se na lestvici Billboard Hot 100 uvrstila na 11. oziroma 39. mesto, sta bila leta 2018 certificirana kot platinasta.

Preizkusil se je tudi v igralskih vodah. Zaigral je tudi v več kot 65 filmih, med drugim je igral Eddieja v filmu The Rocky Horror Picture Show v režiji Jima Sharmana in Boba Paulsona v Klubu golih pesti režiserja Davida Fincherja.

Leta 2016 se je glasbenik zgrudil med koncertom v kanadskem Edmontonu. Pred tem je zaradi zdravstvenih težav že odpovedal nekaj koncertov. Glasbenik se je sicer na odru zgrudil že pred tem – leta 2003 med koncertom v Londonu in leta 2011 v Pittsburghu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen