Svet Fiha za vodenje fundacije izbral Boruta Severja

0

Svet Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO) je v torek izvolil novega direktorja. Večino glasov 23-članskega sveta je dobil Borut Sever, ki je doslej vodil Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS). Svet direktorja imenuje za petletni mandat, soglasje pa mora dati še vlada.

Poleg Severja so se na razpis prijavili še predsednice Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič, Saša Mlakar iz direktorata za invalide na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, tajnik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Štefan Kušar, ki je bil direktor Fiha že v obdobju od leta 2012 do 2017, in nekdanji ljubljanski mestni svetnik SD Gregor Istenič.

Kušar je v ponedeljek odstopil od kandidature, Pečaričeva pa v torek ni mogla priti na sejo in predstaviti svojega programa, še piše Delo.

Odkar je zaradi različnih pogledov na poslovanje Fiha in sodelovanje s Svetom FIHO odšel prejšnji direkotor Vladimir Kukavica Fiho vodi v.d. direktorja Vilko Kolbl. Novemu direktorju Borutu Severju bo začel teči poln mandat s podpisom pogodbe o zaposlitvi, ki bo sklenjena po soglasju vlade k imenovanju direktorja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen