Newyorške borze uvodoma negativno, vlagatelji zaradi napovedi o zviševanju obrestnih mer ostajajo previdni

0

Tečaji vrednostnih papirjev na newyorških borzah so v začetku današnjega trgovanja obarvani rdeče, potem ko so bile borze zaradi praznika v ponedeljek zaprte. Vlagatelji ostajajo previdni, saj naj bi centralne banke začele zviševati obrestne mere, so poročale tuje tiskovne agencije.

Industrijski indeks Dow Jones je bil okoli 16. ure na 1,58 odstotka nižji ravni kot ob koncu trgovanja v petek, širši indeks S&P 500 je bil 1,34 odstotka v rdečem. Tehnološki indeks Nasdaq pa je beležil 1,76-odstotni padec.

Ameriška banka Goldman Sachs je danes objavila, da je lani ustvarila rekordnih 21,2 milijarde dolarjev dobička, kar je 137 odstotkov več kot leta 2020, vendar pa so poslovni rezultati v zadnjem četrtletju 2021 zaradi hitre rasti stroškov razočarali analitike, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Neenotno je tudi na evropskih borznih trgih. Indeks najpomembnejših podjetij v območju z evrom Eurostoxx 50 je do okoli 15.50 v primerjavi s ponedeljkom padel za 0,81 odstotka. Pariški indeks CAC 40 beleži 0,87-odstotni padec, frankfurtski DAX pa 0,94-odstotnega. V Londonu se je indeks FTSE 100 doslej znižal za 0,64 odstotka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen