[Na kocki je vprašanje poštenega sojenja v RS!] Sodni svet naslednji teden prednostno obravnava veljavnost diplome in pravosodnega izpita Branka Masleše in veljavnost pravosodnega izpita Jasminke Jaše Trklje!

2

Sodni svet včeraj ni končal razprave o izobrazbi in pravosodnem izpitu vrhovnega sodnika Branka Masleše in višje sodnice Jasminke Jaše Trklje. To temo bodo prednostno znova odprli na naslednji seji, ki bo naslednji četrtek, 20.1.2022. Maslešev odvetnik Emil Zakonjšek in dr. Erik Kerševan sta se iz razprave izločila. Novinarji na sejah sodnega sveta ne smejo biti prisotni.

Obvestilo za javnost (14. 1. 2022)

“Sodni svet se je na 10. seji 13. 1. 2022 seznanil z medijskimi objavami s področja pravosodja v zvezi z veljavnostjo diplome in pravosodnega izpita Branka Masleše in veljavnostjo pravosodnega izpita Jasminke Jaše Trklja, novinarskimi vprašanji ter poslanskim vprašanjem in odgovori predsednika Sodnega sveta nanje. V tej zvezi je Sodni svet pričel z razpravo, ki jo bo nadaljeval na prvi naslednji seji prednostno pred vsemi ostalimi točkami. V ta namen se bo 11. seja Sodnega sveta 20. 1. 2022 pričela ob 12.00.

Pri obravnavi te točke nista sodelovala mag. Emil Zakonjšek in dr. Erik Kerševan, ker sta bila na njun predlog izločena.
Vladimir Horvat
Predsednik Sodnega sveta”

Sodni svet se tako še ni opredelil do pravosodnega izpita višje sodnice Jasminke Jaše Trklje, ki ga je opravila leta 1987 v Sarajevu, in sodbe slovenskega vrhovnega sodišča iz leta 2020, po kateri je s pravniškim državnim izpitom izenačen le pravosodni izpit, opravljen v skladu s predpisom, ki je veljal v Republiki Sloveniji, ne pa v skladu s predpisom druge republike nekdanje SFRJ. “Gre za očitke, ki so pomembni, ne kot konkreten primer, ampak ker zaradi zanimanja javnosti vplivajo na zaupanje v pravosodje. Zato je treba zadevo razjasniti,” pa pravijo na ministrstvu za pravosodje.

Št. komentarjev: 2
  1. Nace pravi

    Morda pa se le vendarle kaj premakne na tem masleševem krivosodju!

  2. žarko pravi

    Masleša GO HOME!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen