[Ko zakon BREZ IZJEME velja za VSE] Sodišče zavrnilo anti-cepilca Đokovića, tenisač mora takoj zapustiti Avstralijo

2

Avstralsko zvezno sodišče je danes zavrnilo predlog necepljenega Novaka Đokovića za ponovno priznanje njegove vize za vstop v državo. Prvi teniški igralec sveta bo po večdnevnem sporu z avstralskimi oblastmi glede pravice, da vstopi v državo pred prvim turnirjem za veliki slam sezone, odprtim prvenstvom Avstralije, moral takoj zapustiti državo.

Tričlanski senat sodišča je sprejel soglasno odločitev, da se Đokovićev zahtevek zavrne. Tenisač je namreč zahteval ponovno priznanje njegove vize, ki jo je v petek z izvršnim sklepom na podlagi javnega interesa preklical avstralski minister za priseljence Alex Hawke. Đokovićeva pravna ekipa je pri tem trdila, da je sklep neracionalen, poroča avstralski časnik The Age.

Sodišče je to zavrnilo. V postopku to sicer ni tehtalo ministrove utemeljitve, temveč zgolj zakonitost sprejetega sklepa. Z odločitvijo je Đoković izčrpal pravna sredstva in bo moral nemudoma zapustiti državo.

Št. komentarjev: 2
  1. eco pravi

    Gonite ga prepotentnega srbina ven iz demokratične Avstralije!

  2. raft pravi

    Srbski predsednik Aleksandar Vučić je Đokovića že poklical in ga podprl: “Nestrpno ga pričakujemo, lahko se vrne pokončno, za nas je heroj. Dodal je še, da do Avstralcev, ki kmalu pridejo v Srbijo na tekmovanje striženja ovac ne bodo maščevalni: “Avstralski narod ni kriv, pričakali jih bomo odprtih rok. Obnašali se bomo povsem drugače, kot so se oni do Đokovića.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen