[Grozljivi posnetki iz Brazilije] Odlomila se je ogromna skala od pečine in pod seboj pokopala tri čolne s turisti, število žrtev naraslo na deset

0

V soboto se je na jezeru Furnas v zvezni državi Minas Gerais v Braziliji odlomila ogromna skala od pečine in padla na tri čolne s turisti. Potem ko so brazilske oblasti sporočile, da sta dve osebi, ki so ju po tragediji pogrešali, mrtvi, je število smrtnih žrtev naraslo na deset, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Reševalci so v nedeljo našli trupli preostalih dveh pogrešanih,” je novinarjem povedal komisar civilne policije Marcos de Souza Pimenta. Dodal je še, da je bilo več kot 30 ljudi poškodovanih, od tega so jih devet prepeljali v bolnišnico.

Po navedbah reševalcev je bilo deset mrtvih del skupine družinskih članov in prijateljev na čolnu, ki ga je padajoča skala najbolj prizadela. Po prvotnih preiskavah so bile vse žrtve brazilski državljani, stari med 14 in 68 let, poroča AFP.

Dramatično dogajanje so zabeležili tudi videoposnetki, objavljeni na družbenih omrežjih, ki so ujeli tudi sam padec skale. Na nekatere posnetke se je na Twitterju odzval tudi brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki je padec s pečine označil za katastrofo.

V zadnjih dneh je na jugovzhodu Brazilije izredno močno deževalo, kar je po navedbah gasilcev verjetno povzročilo padec skale. Geograf Eduardo Bulhoes iz zvezne univerze Fluminense je za agencijo AFP povedal, da je nevarnost skalnih podorov na tem območju večja v deževnih decembrskih in januarskih mesecih in je zato odsvetoval turistične obiske v deževnem obdobju.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen