Danes pred preiskovalno komisijo DZ predvidoma zaslišan Kangler

0

Člani preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, na današnji seji pričakujejo državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Franca Kanglerja.

Komisija, ki preiskuje sum politizacije policije je na zaslišanje povabila državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Franca Kanglerja, ki je udeležbo takoj potrdil. Kot je za STA potrdil predsednik komisije Rudi Medved iz vrst LMŠ, pa komisija do četrtka popoldne tudi ni prejela morebitnega Kanglerjevega opravičila oz. informacije o njegovi odsotnosti.

Preiskovalna komisija je v dobrega pol leta zaslišala dvajset prič, Medved pa trdi, da so zaslišanja in dokumenti potrdili, da v slovenski policiji stvari tečejo po diktatu politike.

Komisija je 10. januarja sprejela vmesno poročilo in z njim sklep s predlogom DZ, da k odstopu pozove notranjega ministra Aleša Hojsa in da pozove premierja Janeza Janšo, da DZ o tem obvesti, k odstopu pa pozove tudi oba državna sekretarja Franca Kanglerja in Boža Predaliča.

Vmesno poročilo so člani komisije iz vrst opozicije soglasno podprli, proti sta bila dva člana iz vrst koalicije. Ločeno mnenje je podal član preiskovalne komisije, poslanec SDS Dejan Kaloh, ki je ugotovitve preiskovalne komisije na vsebinski ravni zavrnil in jih ocenil kot zavajajoče in škodljive.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen