Sin slavnega očeta Mick Schumacher četrti voznik pri Ferrariju

0

Nemški dirkač formule Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnea prvaka v F1 Michaela Schumacherja, bo v prihodnji sezoni formule 1 četrti voznik pri Ferrariju. To je v intervjuju za RTL potrdil šef ekipe Ferrari Mattia Binotto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Mick bo nadomestni voznik Ferrarija, tako kot tudi Antonio Giovinazzi,” je povedal Binotto za televizijsko postajo RTL: “Antonio bo na nekaterih dirkah testni voznik, če njega ne bo, bo njegovo mesto prevzel Mick.”

Dvaindvajsetletni Schumacher, ki bo tudi v 2022 dirkal za Haas, bo tako v širši ekipi Charlesa Leclerca in Carlosa Sainza. Če enemu od obeh spodleti, bi Mick Schumacher lahko vozil za scuderio iz Maranella v F1 in tako šel po stopinjah svojega očeta Michaela Schumacherja.

“Mick je voznik Ferrarija, pripada Ferrarijevi akademiji, dobro mu je šlo s Haasom vso sezono 2021,” je dejal Binotto in dodal: “Končni cilj akademije je najti naslednjega voznika za Ferrari. Zato nam je pomembno, da ga vedno podpiramo in mu pomagamo.”

Leclerc ima pogodbo s Ferrarijem do leta 2024, Sainzu pa pogodba poteče konec leta 2022. Binotto je v intervjuju za RTL napovedal, da se bo s Sainzom o njegovi prihodnosti pogovarjal že pozimi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen