Newyorške borze so si opomogle po torkovih padcih

0

Vrednostni papirji na newyorških borzah v začetku današnjega trgovanja pridobivajo vrednost, tako da so si borze po torkovih padcih opomogle. Vlagatelji še vedno premlevajo skrbi, ki jih povzroča pandemija covida-19 in morebitna zaostritev denarne politike ameriške centralne banke Federal Reserve.

Glavni indeksi so v torek izgubili skoraj dva odstotka, potem ko je predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve Jerome Powell dejal, da bi inflacija lahko trajala dlje od pričakovanj. Obenem pa je tudi namignil, da bi lahko banka v luči močnega ameriškega gospodarskega okrevanja in velikih inflacijskih pritiskov kmalu dodatno zaostrila denarno politiko, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Danes so bili vlagatelji vseeno bolje razpoloženi, nanje pa je pozitivno vplivala tudi novica podjetja ADP, da so zasebna podjetja v ZDA novembra ustvarila 534.000 novih delovnih mest, kar je nekoliko več od pričakovanj.

Industrijski indeks Dow Jones je v začetku trgovanja do okoli 16.20 po srednjeevropskem času pridobil 1,15 odstotka, širši indeks S&P 500 pa 1,42 odstotka nižje. Tehnološki indeks Nasdaq je zrasel za 1,38 odstotka.

V Evropi so osrednji indeksi medtem prav tako enotno v zelenem. Indeks najpomembnejših delnic v evrskem območju Eurostoxx 50 se je do okoli 16.15 po srednjeevropskem času okrepil za dva odstotka. Frankfurtski DAX pridobiva 1,87 odstotka, pariški CAC 40 1,63 odstotka in londonski FTSE 100 1,02 odstotka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen