Muzikal o Diani na Broadwayu zaradi uničujočih kritik ukinili po vsega petih tednih

0

Muzikal o življenju princese Diane so na newyorškem Broadwayu ukinili po manj kot petih tednih prikazovanja. Delo pripoveduje o več desetletjih Dianinega življenja, od srečanja z britanskim prestolonaslednikom, princem Charlesom v poznih 70. letih prejšnjega stoletja do Dianine smrti v Parizu leta 1997.

Zadnjo, 33. uprizoritev je muzikal doživel konec tedna, premiera pa je bila 17. novembra, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prvič so ga izvedli v San Diegu spomladi 2019 in ga nato spremenili. Premiera na Broadwayu je bila predvidena marca lani, a so datum zaradi pandemije koronavirusa prestavili.

Po premieri je muzikal dobil uničujoče ocene. “Če vam je mar za Diano kot človeško bitje ali dostojanstvo kot koncept, se vam bo takšna obravnava njenega življenja zdela estetsko in moralno sporna,” je v New York Timesu zapisal kritik Jesse Green. Tudi posnetek uprizoritve pri ponudniku pretočnih storitev Netflixu je bil deležen zelo negativnih kritik.

Pandemija je močno prizadela okoli 40 broadwayskih gledališč in večina jih je začela delovati šele septembra. V zadnjem tednu pa so zaradi omikrona odpovedali približno ducat predstav.

Neuspeh predstave o Diani po pisanju dpa ni osamljen primer, saj imajo broadwayski muzikali lahko zelo različno dobo trajanja. Leta 1988 so priredbo romana Stephena Kinga Carrie ukinili po petih uprizoritvah. Najdaljšo dobo pa ima po podatkih spletnega mesta broadway.org Fantom iz opere. Premierno so ga uprizorili 26. januarja 1988 in ga še vedno prikazujejo, običajno osemkrat tedensko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen