[Invazija na EU se nadaljuje] Na Lampeduso letos prispelo rekordnih 35.000 migrantov

0

Na italijanskem otoku Lampedusa je v letošnjem letu prispelo rekordnih 35.000 migrantov, je v ponedeljek sporočila prefektinja mesta Agrigento na Siciliji Maria Rita Cocciufa in posvarila, da je Lampedusa trenutno na robu zmogljivosti. V letu 2020 je tja prispelo občutno manj, slabih 20.000 migrantov.

Prefektinja Cocciufa je sicer zatrdila, da je število prišlekov, ki so pozitivni na testiranju za novi koronavirus, zaenkrat relativno nizko in obvladljivo. A val migrantov kljub hladnejšemu vremenu ne pojenja in se nadaljuje tudi na drugih območjih, kot sta jug Sardinije in Španija, je opozorila po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa.

Tragedija številnih, ki bežijo pred vojnami in lakoto, v zadnjem času pa tudi pred pandemijo covida-19, proti kateri se v mnogih revnih državah še vedno ne morejo boriti z množičnim cepljenjem prebivalstva, je v času božično-novoletnih praznikov znova prišla v ospredje pozornosti italijanske javnosti. Razlog za to je veliko število migrantov, ki se kljub zimi odpravljajo na nevarno pot z obale Afrike proti Evropi in jih nato na morju rešujejo reševalne ladje, še poroča Ansa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen