Dosedanji v.d. direktorja UKC Ljubljana Golobič imenovan za štiriletni mandat

0

Vlada je danes dala soglasje k imenovanju Jožeta Golobiča za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) za mandatno dobo štirih let, mandat mu začne teči danes, so sporočili po vladni seji. Člani sveta osrednje slovenske bolnišnice so Golobiča, ki je UKC vodil do zdaj vodil kot v. d. direktorja, imenovali 27. septembra.

Golobič je takrat v izjavi za medije ocenil, da je vodenje največje slovenske bolnišnice verjetno največji izziv v njegovem življenju. Po njegovih besedah se bodo v ospredje trudili postaviti bolnike oziroma uporabnike storitev bolnišnice.

“Vzpostaviti je treba pogoje za varno delo, njihovo dobro počutje na delovnem mestu, strokovni razvoj, pedagoško in znanstveno raziskovalno delo ter s tem omogočiti karierni razvoj. Ob vsem tem pa skrbeti za uravnoteženo poslovanje. Trudil se bom po najboljših močeh, da z ekipo sodelavcev realiziramo zastavljene cilje,” je tedaj navedel Golobič.

Vlada je za soglasje k imenovanju potrebovala dva meseca, kar je sprožilo ugibanja, ali je za to morda krivo poročanje medijev, da naj bi bila v domnevno nepravilno porabo sredstev v okviru pomurskega zakona vpletena tudi podjetja v lasti Golobiča. Na poizvedovanje o tem je minister za zdravje Janez Poklukar odgovoril, da s tem ni seznanjen in da je ministrstvo potrebno dokumentacijo takoj po imenovanju sveta zavoda poslalo na vlado.

Golobič je vodenje bolnišnice kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel po odhodu predhodnika Janeza Poklukarja na mesto ministra za zdravje. Še prejšnji svet zavoda ga je na mesto vršilca dolžnosti direktorja imenoval februarja, in sicer do imenovanja novega oz. za največ eno leto.

Razpisa za generalnega in strokovnega direktorja UKC Ljubljana sta bila objavljena 30. avgusta, rok za prijavo se je iztekel 14. septembra. Na razpis za generalnega direktorja so prispele tri prijave – poleg Golobiča sta se prijavila še nekdanja predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Gordana Živčec Kalan in Marko Nikolić, ki je v preteklosti deloval v farmacevtski industriji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen