BMW do sedaj prodal milijon električnih vozil, obeta si da bo do leta 2025 prodal dva milijona teh vozil

0

Nemški avtomobilski proizvajalec BMW je sporočil, da je prodal svoje milijonto električno vozilo, kar vključuje tako popolnoma električna kot tudi hibridna vozila. Ob tem si obeta, da bo do leta 2025 prodali dva milijona popolnoma električnih vozil.

Kot je poročal Reuters, je bilo okoli 70 odstotkov vseh prodanih električnih vozil, ki štejejo v prvi milijon, hibridnih. Član upravnega odbora Pieter Nota je medijem pri tem pojasnil, da so pri BMW prepričani, da bodo hibridi tudi v prihodnje igrali pomembno vlogo, predvsem z vidika potrošnikov, ki nimajo enostavnega dostopa do polnilnih postaj.

Prav tako bodo še naprej modernizirali avtomobile, ki jih poganjajo fosilna goriva, kar bo pripomoglo k bolj trajnostni avtomobilski industriji. BMW se že dolgo zavzema za naložbe v različne tehnologije in se ne osredotoča zgolj na avtomobile na baterije in elektriko. Obenem nasprotuje popolni prepovedi prodaji avtomobilov z motorji z notranjim izgorevanjem.

Pri proizvajalcu avtomobilov si želijo, da bi do leta 2030 polovico prodaje predstavljala popolnoma električna vozila. Vendar opozarjajo, da jim oviro na tem področju predstavlja pomanjkanje ustrezne infrastrukture za polnjenje električnih vozil.

Nota je ob tem pojasnil, da je bila prodaja v novembru rahlo pod lanskoletnim nivojem, saj pomanjkanje čipov še naprej predstavlja oviro. Vendar so v družbi kljub temu prepričani, da bodo v primerjavi z lanskim letom dosegli rast prihodkov, še navaja Reuters.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen