[Arsenoviču zaradi astronomskih položnic gori pod petami] Cena toplote se je Mariborčanom zvišala za več kot 100% v primerjavi z enakim obdobjem lani!

1

Po nemiru zaradi visokih cen ogrevanja v Mariboru se bodo mestni svetniki danes sešli na izredni seji in razpravljali o možni pomoči občanom pri plačilu visokih položnic. Župan Saša Arsenovič je dal na mizo predlog za 30-odstotno subvencijo cene ogrevanja za november in december za gospodinjstva, ki jih ogreva Energetika Maribor. Arsenovič je tudi zaradi tega doživel svoj prvi protest, ki se ga je minulo soboto udeležilo okoli 100 ljudi.

Če bo mestni svet sprejel predlog župana, bo Energetika Maribor občanom zaračunala 70 odstotkov novembrske in decembrske položnice, preostanek pa mestni občini. S takšno rešitvijo bosta po navedbah županstva tudi zagotovljena stabilnost in pozitivno poslovanje podjetju Energetika Maribor, ki ji zaradi visokih cen zemeljskega plina na svetovnem trgu grozi visoka izguba.

Na občini pravijo, da pripravljajo tudi gradivo za sprejem energetskega vavčerja za vsa gospodinjstva v mestni občini, ki bo dano v odločanje na eni od naslednjih rednih sej mestnega sveta.

Po podatkih državne agencije za energijo je bila v novembru v Mariboru najvišja povprečna maloprodajna cena toplote med izbranimi občinami v Sloveniji. Cena toplote naj bi se Mariborčanom zvišala za več kot sto odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Posledično je nadzorni svet Energetike Maribor prejšnji teden razrešil dolgoletnega direktorja Alana Perca, čeprav ta trdi, da bodo položnice z januarjem spet nižje. Na predlog samostojnega mestnega svetnika Mihe Recka bo mestni svet danes razpravljal tudi o poslovanju omenjenega podjetja in ravnanjih njegovega vodstva.

Število komentarjev: 1
  1. Samko pravi

    Štajerci nesite ga vun tega pokvarjenca, od Jankovića frenda!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen