V Nemčiji in Veliki Britaniji potrdili po dva primera različice omikron

0

V Münchnu na Bavarskem so potrdili prva dva primera nove različice novega koronavirusa omikron v Nemčiji. Kot je sporočil bavarski minister za zdravje Klaus Holetschek, sta oba potnika 24. novembra prispela z letalom iz Južne Afrike, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tem je že minister za socialne zadeve nemške dežele Hessen Kai Klose sporočil, da obstaja velika verjetnost prvega primera različice omikron v Nemčiji.

Okužbe z različico omikron so doslej odkrili že Južni Afriki, Bocvani, Hongkongu in Izraelu. V Evropi so jo poleg Nemčije potrdili v Belgiji in Veliki Britaniji. V Sloveniji različice omikron še niso potrdili.

Velika Britanija bo od vseh potnikov, ki vstopijo v državo, zahtevala, da gredo v izolacijo, dokler ne bo njihov test PCR na okužbo z novim koronavirusom negativen, je danes napovedal britanski ministrski predsednik Boris Johnson. V Veliki Britaniji so prav danes potrdili prva dva primera nove različice novega koronavirusa omikron.

“Moramo ukrepati in uvesti nova pravila testiranja,” je na hitro sklicani novinarski konferenci po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Johnson.

Doslej so morali vsi britanski državljani in tujci, ki so vstopili v Veliko Britanijo, opraviti test PCR dan ali dva po prihodu v državo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen