V hišnih preiskavah na Idrijskem v dveh primerih zasegli konopljo

0

V hišni preiskavi, ki so jo po nalogu tolminskega okrajnega sodišča na območju Žirovnice in Žirov v sredo opravili idrijski policisti, so zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Istega dne so zasegli konopljo tudi v Predgrižah na Idrijskem.

Kot so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica, so zaradi suma storitve prekrška po zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami policisti v sredo hišno preiskavo opravili pri 40-letnem moškem, sicer doma z območja Gorenjske.

V Žireh so našli in zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, predvidoma prepovedane droge konoplja. Na drugi lokaciji v Žirovnici na Idrijskem pa so zasegli okoli dva kilograma posušenih in zamrznjenih rastlinskih delcev konoplje. Zasežene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo.

Prav tako v sredo so zaradi suma storitve prekrška po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami opravili hišno preiskavo tudi pri 53-letni ženski na območju naselja Predgriže v Občini Idrija. Zasegli so približno dva kilograma posušenih rastlin, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo. Tudi te zasežene posušene rastline so poslali v nadaljnjo analizo.

O vseh ugotovitvah je policija obvestila tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bo policijska postaja Idrija zoper oba kršitelja izvedel prekrškovni postopek z izdajo odločbe.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen