Salonit Anhovo med najhitreje rastočimi podjetji v Sloveniji

0

Edina cementarna v Sloveniji, ki s svojimi strateškimi načrti napoveduje pot k ogljično nevtralni proizvodnji, se je tudi tokrat uvrstila med 6 % vseh podjetij v Sloveniji, ki so na podlagi uspešnih poslovnih rezultatov uvrščeni med hitro rastoča podjetja.

Salonit Anhovo iz Soške doline se je s svojimi tehnološkimi rešitvami v poldrugem desetletju povzpel med najbolj napredne cementarne v Evropi. Kot je ob praznovanju 100. letnice v začetku leta poudaril Julijan Fortunat, predsednik uprave Salonita Anhovo, so sodelavci bistveni za uspeh podjetja, s skrbjo za lokalno skupnost in okolje, v katerem delujejo, pa slovenskim in tujim podjetjem postavljajo nova merila poslovanja.

Z dobrimi 88 milijoni evrov čistih prihodkov v letu 2020 se je Salonit Anhovo ponovno znašel v družbi podjetij, katerih uspešno poslovanje ima pozitiven doprinos pri razvoju slovenskega gospodarstva. Hitro rastoča podjetja skupno zaposlujejo skoraj četrtino vseh zaposlenih v Sloveniji, v letu 2020 pa so skupaj ustvarili skoraj 27 milijard evrov čistih prihodkov od prodaje.

Paradni konj Goriške regije

Na lestvici najhitreje rastočih podjetij pri nas zaseda Salonit Anhovo prvo mesto na številnih področij – od kapitala, sredstev, dobička iz poslovanja, čistega dobička, denarnega toku iz poslovanja, dodanih vrednosti do dodane vrednosti na zaposlenega. Poleg tega se med 341 podjetij iz Goriške regije, ki so prepoznana kot hitro rastoča podjetja, uvršča na tretje mesto po povprečni plači na zaposlenega.

Seznam hitro rastočih podjetij, ki ga vsako leto objavi AJPES, je bil objavljen že deseto leto zapored. Opazovano obdobje je bilo tokrat med letoma 2016 in 2020, seznam pa je bil pripravljen na podlagi javno dostopnih letnih poročil gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen