Premier Janša in kancler Schallenberg tudi o širjenju omikrona; poudarila pomen cepljenja s poživitvenim odmerkom

2

Premier Janez Janša je danes prek videokonference govoril z avstrijskim kanclerjem Alexandrom Schallenbergom. Govorila sta o pandemiji covida-19, tudi o novi koronavirusni različici omikron, pri čemer sta poudarila pomen cepljenja s poživitvenim odmerkom. Pogovarjala sta se še o dogajanju na belorusko-poljski meji in Zahodnem Balkanu.

Sogovornika sta ocenila epidemiološke razmere ter izmenjala informacije in izkušnje z ukrepi, namenjenimi zajezitvi novega koronavirusa, in njihovimi učinki, so navedli v premierjevem kabinetu.

Schallenberg je na Twitterju zapisal, da sta se z Janšo strinjala o pomenu cepljenja s poživitvenim odmerkom proti covidu-19 spričo nove koronavirusne različice omikron. Okužbo s to različico so sicer v Avstriji že potrdili, v Sloveniji pa še ne.

V okviru priprav na decembrski vrh Evropske unije sta predsednika vlad Slovenije in Avstrije govorila tudi o problemu nezakonitih migracij in razmerah na belorusko-poljski meji ter naraščajočih cenah energije.

Razpravljala sta še o razmerah v regiji Zahodnega Balkana, dinamiki širitve EU in vprašanju širitve schengenskega območja. Strinjala sta se, da je za okrepitev reformnih prizadevanj v državah Zahodnega Balkana nujno potrebna še bolj konkretno oprijemljiva perspektiva članstva v EU, so zapisali v Janševem kabinetu.

To je bilo prvo dvostransko srečanje Janše in Schallenberga, odkar je ta oktobra letos prevzel položaj avstrijskega kanclerja. Načrtoval je sicer obisk v Sloveniji, a je pot zaradi pandemije in z njo povezanih ukrepov odpovedal.

Pred tem se je avstrijski kancler prek videopovezave pogovarjal tudi s češkim premierjem Andrejem Babišem in izraelskim premierjem Naftalijem Benetom. Tudi z njima je govoril pandemiji in različici omikron. Strinjali so se o pomenu cepljenja, vključno s poživitvenimi odmerki, je na Twitterju zapisal avstrijski kancler.

Št. komentarjev: 2
  1. haapy yack pravi

    Nuremberg trials 2.0 se je začel.
    https://www.youtube.com/watch?v=X94aR83KM8I

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen