Po hudi bolezni umrla nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin

1

Po hudi bolezni je v 55. letu starosti umrla nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin. Šulinova je bila nekdanja slovenska poslanka v Evropskem parlamentu iz vrst Slovenske demokratske stranka v mandatu 2014-2019. Pred tem je bila poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije.

V starosti 55 let je po hudi bolezni umrla nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin, so potrdili v SDS. Šulinova je bila v letih 2012 in 2013 poslanka SDS v državnem zboru, v mandatu od 2014 do 2019 pa poslanka v Evropskem parlamentu.

Kot so zapisali v SDS, jih je vest o smrti Šulinove globoko pretresla. “V slovenski javnosti je bila prepoznana kot dobrosrčna in prizadevna političarka, predvsem pa dobra poznavalka davčnega prava. Člani SDS in sodelavci pa so jo doživeli kot nasmejano, toplo in empatično osebo, ki je znala prisluhniti in svetovati, ko je bilo potrebno,” so zapisali na spletni strani. Svojcem pokojne izrekajo globoko sožalje.

Šulinova je z družino živela v Novi Gorici, od leta 2020 pa je bila zaposlena na Mestni občini Nova Gorica kot podsekretarka za organizacijsko-premoženjske zadeve. Po izobrazbi je bila diplomirana organizatorka dela.

Njena politična pot se je začela leta 2006, ko je postala članica SDS. Leta 2010 je postala predsednica Mestnega odbora SDS Nova Gorica, na lokalnih volitvah istega leta pa je bila izvoljena za mestno svetnico v novogoriški občini.

V času druge vlade Janeza Janše je leta 2012 postala nadomestna poslanka, delovala je v odboru za finance in monetarno politiko, odboru za gospodarstvo in odboru za zdravstvo.

Leta 2014 pa je bila na listi SDS izvoljena za evropsko poslanko. V Evropskem parlamentu je delovala v odboru za finance, kjer je bila podpredsednica, odboru za nadzor proračuna in v odboru za transport in turizem.

Naj počiva v miru Božjem.

Število komentarjev: 1
  1. Igor pravi

    R. I. P.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen