Na Madžarskem opozicija zahteva odstop predsednika parlamenta Köverja

0

Madžarska opozicija, ki je združena v Demokratični koaliciji (DK), je danes zahtevala takojšen odstop predsednika parlamenta Laszla Köverja. Odstop zahtevajo zaradi njegove izjave, da je opozicija največje tveganje za nacionalno varnost Madžarske, poroča avstrijska tiskovna agencija APA, ki se sklicuje na madžarske spletne portale.

Predsednik madžarskega parlamenta je omenjeno izjavil na srečanju z vodstvom madžarskih obveščevalcev. Takrat je tudi izrazil pričakovanje, da bodo obveščevalci našli rešitev. Pogovori so bili lani, posnetek pogovorov pa se je pojavil sedaj.

Opozicija je v sporočilu za javnost tudi izpostavila, da je Köver, ki je tudi vodilni član vladajoče stranke Fidesz, na pogovorih kršil pravni red in ustavne obveznosti ter ščuval proti milijonom Madžarov, ki nasprotujejo madžarski vladi pod vodstvom Viktorja Orbana. DK je na predsednika parlamenta tudi naslovila pričakovanje, da se bo opravičil državljanom.

S tem, ko Köver šefom obveščevalnih služb daje “dovoljenja za odstrel” političnih nasprotnikov, je prekoračil vse demokratične meje, so še poudarili v DK ter od premierja Orbana in ostalih članov madžarske vlade zahtevali takojšen odziv, še poroča APA.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen