Musk nadaljuje s prodajo Teslinih delnic; tokrat v skupni vrednosti 930 milijonov USD

0

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je prodal še 934.000 delnic podjetja v skupni vrednosti 930 milijonov dolarjev. Gre za že drugo večjo prodajo v dveh tednih, potem ko je Musk v začetku novembra sledilce na Twitterju vprašal, ali naj proda 10-odstotni delež v Tesli zaradi plačila davkov. Večina sodelujočih je odgovorila pritrdilno.

Prodajo delnice je Musk prijavil ameriški komisiji za borzo in vrednostne papirje, ob prodaji pa bo moral državi plačati davek na prihodek v vrednosti razlike med nakupno ceno in pošteno borzno vrednostjo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Musk je v začetku novembra na Twitterju objavil anketo, v kateri je sledilce vprašal, ali naj proda 10 odstotkov delnic. Ti so mu v večini odgovorili pritrdilno. Ob sprožitvi ankete je obljubil, da bo upošteval izid. Na ta način protestira proti ideji o posebnem davku na milijarderje, ki so ga v okviru pogajanj o zakonodaji za povečanje socialne in okoljske porabe predlagali demokrati.

Prvi mož Tesle je v preteklosti že izpostavil, da ne prejema plače niti bonusov od nobenega svojih podjetij, torej nima dohodka, na katerega bi plačal davek. Ima pa milijarde dolarjev, ki jih je dobil z raznimi kompenzacijskimi paketi oziroma delniškimi opcijami, ki jih lahko kupuje ali prodaja, ko podjetje izpolni ali preseže poslovne načrte.

Musk lahko na primer avgusta prihodnje leto kupi 22,86 milijona delnic Tesle po 6,24 dolarja. Vrednost Tesline delnice je trenutno pri okoli 1055 dolarjih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen