Merklova meni, da trenutni omejitveni ukrepi v Nemčiji niso zadostni

0

Nemška kanclerka Angela Merkel je bila danes kritična do trenutnih omejitvenih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, saj ti po njenem mnenju niso zadostni. Posvarila je, da so epidemiološke razmere dramatične, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Imamo dramatične razmere. Kar je sedaj v veljavi, ni dovolj,” je povedala Merklova na posvetu z vodstvom krščanskih demokratov (CDU) v Berlinu.

Kot so povedali udeleženci srečanja, je Merklova posvarila pred nadaljnjim razvojem epidemije. “Smo v situaciji, ki bo presegla vse, kar smo imeli do sedaj,” je posvarila. Po njenem mnenju trenutno ne bo zadostoval niti več pogoj PC, torej preboleli in cepljeni.

Cepljenje je pomembno, vendar trenutno ne bo več pomagalo pri zaustavitvi trenda, bo pa v pomoč dolgoročno, je še poudarila.

V celoti je trenutno cepljenih 68 odstotkov prebivalcev Nemčije, kar je po navedbah strokovnjakov premalo za ohranitev epidemije pod nadzorom. Sedemdnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev pa je danes dosegla za državo rekordno raven in znaša 386,5 okužbe.

Nemčija je minuli teden naznanila strožje ukrepe za omejitev silovitega četrtega vala, v skladu s katerimi bodo na območjih z visoko ravnjo hospitaliziranih med drugim necepljenim prepovedali dostop do določenih območij, kot so kinematografi, telovadnice in notranji prostori restavracij.

Več najhuje prizadetih zveznih dežel, vključno z Bavarsko in Saško, se je odločilo iti še dlje in so denimo odpovedali večje dogodke, kot so božični sejmi, ter necepljene skorajda izključili iz javnega življenja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen