(Memento Terra) Aleksandra Tisa Jelinčič po razstavah v Beogradu, Zagrebu, Mariboru, Ljubljani, s samostojno razstavo tudi na Dunaju

0

V začetku tega tedna (15. novembra) je bila v Slovenskem kulturnem centru Korotan otvoritev samostojne razstave 17-letne Aleksandre Tise Jelinčič z naslovom Memento Terra! ali Zavedaj se Zemlje!. Vse umetniška dela so bila narejena v tehniki akril na platnu. Aleksandra Tisa, hči poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega, je mlada slovenska umetnica, ki s svojimi deli opozarja na aktualno problematiko našega nepremišljenega odnosa do narave in Zemlje. 

Cikel Aleksandrinih umetniških del izraža odkrit in iskren pogled mladega človeka na usodo našega planeta in je poziv k bolj premišljenemu odnosu do narave in življenja samega. Ne glede na njenih rosnih 17 let je Aleksandra Tisa Jelinčič že prejela širše priznanje za svoj slikarski talent – ne le med ljubitelji, temveč tudi med umetniki profesionalci doma in po svetu.

Ponosni oče Zmago je ob novem uspehu svoje hčere povedal: “Korotan je študentski dom, hotel in kulturno središče na Dunaju, ki je v lasti Republike Slovenije. Zato je še toliko pomembneje, da je razstava Aleksandre Tise svojo otvoritev, svojo prvo uprizoritev (v Avstriji) doživela ravno tam.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen