Janša na COP26 v Glasgowu o nujnosti stvarne poti do uresničitve zastavljenih ciljev

1

Premier Janez Janša je na vrhu voditeljev v okviru podnebne konference COP26 v Glasgowu opozoril na nujnost izoblikovanja stvarne poti do uresničitve ciljev iz pariškega podnebnega sporazuma. Zeleni prehod pa mora biti po njegovih besedah pozoren na svoje zunanje učinke, prizadevanja zanj namreč ne smejo ogroziti socialne kohezije in gospodarskega razvoja.

Ključna prvina pri doseganju zastavljenih ciljev je po Janševih besedah odmik od premoga in nafte kot vira energije. Jedrska energija kot prehodni vir bi lahko po njegovih besedah nadomestila premog in nafto. Kot je še poudaril, Slovenija ostaja trdno zavezana doseganju skupnih ciljev s stvarnim pristopom.

Premier Janša je sicer ob robu podnebne konference opravil tudi vrsto dvostranskih pogovorov. Med drugimi se je srečal s predsednikom vlade Združenega kraljestva Borisom Johnsonom in Antóniom Guterresem, generalni sekretar Združenih narodov, predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, gruzijskim predsednikom vlade Iraklijem Garibashvilijem, s predsednikom republike Indonezije Jokom Vidodom, predsednikom Republike Koreje Moon-Jaeinom ter mnogimi drugimi.

Število komentarjev: 1
  1. Pubec pravi

    V Glasgowu je naš ljubljeni vodja blestel s ” svojo angleščino”. Morda mu gre pisanje po twitterju bolje od rok.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen