Huaweijev inovacijski »Roadshow« slovenskim uporabnikom predstavil 5G tehnologijo

0

»Četudi v Sloveniji 5G še ni zelo razširjen, gospodarstvo in uporabniki jasno kažejo potrebno in željo po tem, da se proces digitalne preobrazbe pospeši,« je ob obisku predstavitvenega tovornjaka, ki potuje po Evropi pod geslom »Osvetlimo prihodnost« dejal Walter Zhang, direktor družbe Huawei Technologies v Sloveniji. Huawei po evropskih prestolnicah in večjih mestih s podobnimi dogodki predstavlja praktične primere, ki jih v vsakodnevno življenje in poslovni svet prinaša 5G tehnologija. 

Obiskovalci regijskega inovacijskega »Roadshowa« so se med drugim pomerili v razburljivih interaktivnih VR igrah, preizkusili kako deluje navidezna resničnost ter se prepričali o delovanju 5G tehnologije in minimalni zakasnitvi (latenci) delovanja naprav povezanih na 5G omrežju. Huawei globalno spada med vodilne proizvajalce 5G opreme. Tehnologija 5G v svetu hitro napreduje, do sedaj je bilo postavljenih že 176 komercialnih omrežji 5G, 1,5 milijonov baznih postaj, tehnologijo 5G pa uporablja 500 milijonov uporabnikov.  

S projektom želi Huawei prikazati praktične vidike tehnološkega napredka, ki ga prinaša 5G tehnologija vsakemu zainteresiranemu posamezniku. Na dogodku tako udeleženci lahko pobliže spoznajo konkretne realne primere uporabe tehnologije, npr. pametnega 5G skladišča. Poleg same predstavitve, tovornjak prihodnosti spremljajo njihovi strokovni sodelavci, ki delovanje 5G tehnologije vsakemu podrobneje osvetlijo tudi s tehničnega vidika. 

Kot je na dogodku še poudaril Zhang, so »bolj kot številke impresivni odzivi uporabnikov, ki že koristijo prednosti 5G tehnologije. Prenos podatkov s 5G je do 10x hitrejši v primerjavi s 4G, poganja pa tudi že nove storitve in aplikacije navidezne resničnosti (VR), oblačnih storitev ter umetne inteligence, ki jih razvijajo podjetja po vsem svetu.« 

Popolnoma povezan, inteligenten svet se hitro približuje. Globalna digitalizacija pospešuje nove tehnologije, kot so 5G, AI in računalništvo v oblaku, ki se zbližujejo z industrijskimi aplikacijami. Tako bo industrija IKT postala temelj trajnostnega gospodarskega razvoja, saj bo vertikalnim industrijam pomagala, da gredo digitalno in povečajo proizvodnjo in produktivnost. Za razvoj novih tehnologij pa so pomembne nenehne inovacije ter vložek v raziskave in razvoj. 

Globalni program za tehnološke talente »Seeds for the future« 

Podporo razvoju gospodarstva in družbe Huawei izkazuje tudi skozi program »Seeds for the future«, ki so ga zagnali leta 2008 na Kitajskem in poteka v več kot 130 državah in regijah, v Sloveniji pa prvič predstavili lani, ko je v njem sodelovalo že 14 študentov. Letos se bo programa udeležila tako že druga generacija, ki bo poleg novih znanj, dobila tudi vpogled v njihove pionirske tehnologije s področja kibernetske varnosti, umetne inteligence ter vodenja. 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen