Gorenak se je sodno poravnal s sodnico Klakočar Zupančič

1

Držvani sekretar dr. Vinko Gorenak nam je sporočil, da se je sodno poravnal s tožnico Urško Klakočar Zupančič. Ta je zoper njega vložila zasebno tožbo, ker je na svoji spletni strani objavil njen zapis v zasebni skupini na Facebooku. Sodnica je novembra lani med drugim zapisala sledeče: “… da je Janez Janša na seji vlade ukazal, naj gredo policaji na ceste in občinske meje, ter poberejo globe”.

Njen zapis je bil sporen zaradi trditve same, saj predsednik vlade nima pristojnosti ukazovati policiji, vendar pa je bilo to zapisano v zaprtem krogu, zato je dopustno.

Objavljamo dogovor o sodni poravnavi med Gorenakom in Klakočarjevo:

Okrajno sodišče v Trbovljah

Trg revolucije 11

1420 Trbovlje

Ljubljana, 10. 11. 2021

                                                                         Opr. št. : I K 8928/2021

Mag. Urška Klakočar Zupančič

Dr. Vinko Gorenak


Zasebna tožnica in obdolženec sodišču sporočata, da sta po osebnem razgovoru dne 8. 11. 2021 dosegla sporazum in zato predlagata, da sodišče konča kazenski postopek, ki se vodi na podlagi zasebne tožbe, z odpravkom naslednje sodne poravnave:

SODNA PORAVNAVA

Zasebna tožilka in obdolženec ugotavljata:

  • da dr. Vinko Gorenak ne uporablja spletnega socialnega omrežja Facebook, zato ne pozna pravil delovanja omenjenega omrežja,
  • da je bil članek z naslovom “Neodvisna sodnica ali leva politična aktivistka – primer Urške Klakočar Zupančič” najprej objavljen na internetni strani www.vinko.gorenak.net, nato pa je bil objavljen še na spletni strani Nova24TV, in sicer na podlagi podatkov, ki jih je dr. Vinku Gorenaku poslala tretja oseba, pri čemer dr. Vinko Gorenak izrecno izjavlja, da pred objavo ni vedel, da je bil zapis mag. Urše Klakočar Zupančič objavljen na njenem zasebnem Facebook profilu in je bil zato viden le krogu njenih zasebnih prijateljev,
  • da je mag. Urška Klakočar Zupančič sprejela zgoraj navedena dejstva in ugotavlja, da ni več razlogov za predmetni kazenski postopek.
  • Obdolženec se zavezuje, da bo v roku 3 dni umaknil sporno objavo s strani www.vinko.gorenak.net, prav tako bo v istem roku predlagal umik objave s spletne strani Nova24TV.
  • Zasebna tožilka umika zasebno kazensko tožbo in se iz tega naslova odpoveduje vsem kazenskim zahtevkom.
  • Vsaka stran trpi svoje stroške postopka.

dr. Vinko Gorenak mag. Urška Klakočar Zupančič   

Število komentarjev: 1
  1. Gasilec pravi

    Mu je malo zavezala kljun?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen