Vreme: V sredo bo zjutraj sveže, čez dan pa spet sončno s prijetnimi temperaturami okoli 20 stopinj Celzija

0

Jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju in na Goriškem okoli 9 stopinj Celzija. V sredo bo sprva precej jasno z meglo po nižinah. Dan bo v večjem delu Slovenije povečini sončen, le na zahodu bo oblačnost naraščala. Krepil se bo jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V zahodnem hribovitem svetu bo popoldne in zvečer občasno že rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na vzhodu do 21 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in deloma osrednjih krajih bo občasno deževalo. Nekaj jasnine bo sprva še v vzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V petek bo oblačno z dežjem, ki bo popoldne oslabel in do večera večinoma ponehal. Nekoliko hladneje bo.

Vremenska slika: Nad južno ter nad delom srednje in vzhodne Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Topla fronta se pomika proti vzhodu severno od Alp. V višinah k nam od severozahoda doteka topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bo precej koprenaste oblačnosti, ponoči pa se bo spet razjasnilo. V sredo bo v sosednjih krajih Italije ter na severozahodu Hrvaške pretežno oblačno, drugod še večinoma sončno. Pihati bo začel jugozahodni veter.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen