Več mrtvih v terorističnem napadu v sirski prestolnici Damask

0

V več izbruhih nasilja v Siriji je danes umrlo več deset ljudi. V terorističnem napadu v sirski prestolnici Damask je bilo ubitih najmanj 14 ljudi, več je ranjenih. Nekaj trenutkov po bombnem napadu v prestolnici je zaradi obstreljevanja s strani vladnih sil v provinci Idlib umrlo 13 ljudi, vsaj 24 ljudi je bilo ranjenih.

Po navedbah vojaških krogov je večina žrtev terorističnega napada v prestolnici vojakov sirskih provladnih enot. Po navedbah očividcev je po eksploziji nastala panika. Po poročanju sirske tiskovne agencije Sana, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa, sta v bližini avtobusa odjeknili dve eksploziji, tretje eksplozivno telo so pravočasno deaktivirali.

Sirska televizija je prikazala posnetke v celoti zgorelega avtobusa in vojake pri gašenju požara. Lokalni prebivalci so dodali, da so sirske varnostne sile uvedle stroge ukrepe na območju eksplozije in začele preverjati osebne izkaznice mimoidočih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odgovornosti za današnji napad, ki velja za enega od najhujših v prestolnici v zadnjih letih, ni prevzel še nihče.

Območje province Idlib, ki so ga po napadu obstreljevale vladne sile, nadzirajo skupine, ki so v preteklosti že prevzele odgovornost za podobne teroristične napade v državi.

V še enem incidentu, ki se je v Siriji zgodil danes, je bilo v eksploziji v skladišču orožja v osrednji sirski provinci Hama ubitih šest pripadnikov provladnih enot, so sporočili s Sirskega observatorija za človekove pravice.

V eksploziji je bilo ranjenih še sedem pripadnikov sirskih obrambnih sil. Vzrok za eksplozijo še ni znan, poroča AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen