So what*: Odstopili trije uredniki informativnega programa TV Slovenija, med njimi tudi notranjepolitični urednik Ladika

6

S svojih položajev so odstopili trije od petih urednikov informativnega programa Televizije Slovenije, so za STA potrdili na Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Za odstop so se odločili, ker se ne strinjajo s programskimi spremembami v letu 2022.

Po poročanju spletnega portala MMC RTVS so odstopno izjavo podali urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj Dejan Ladika, urednica zunanjepolitične redakcije Meta Dragolič in urednik dopisništev Mitja Prek.

Kot navajajo na RTVS, programske spremembe še niso sprejete, o njih potekajo intenzivni pogovori tako z zaposlenimi v informativnem programu, programski svet pa bo imel poleg redne seje konec novembra tudi še posebno posvetovanje.

V uredništvu informativnega programa je sicer pet urednikov uredništev, vsi pa z odstopom Manice Janežič Ambrožič s položaja odgovorne urednice informativnega programa že opravljajo delo vršilcev dolžnosti urednikov, so še dodali.

V programsko-produkcijskem načrtu, ki ga je vodstvo predstavilo tudi programskemu svetu RTVS, je namreč načrtovano krajšanje oddaj TV Dnevnik, Odmevi, Globus, Točka preloma in Koda. Ukinjeni naj bi bili oddaji Dnevnikov izbor in Politično s Tanjo Gobec ter oddaji Svet v letu in Slovenija v letu. *Kaj zato

Št. komentarjev: 6
 1. Micka Kovačeva pravi

  Za vas je seveda najbolj pomembno, da ostane na nori tv oddaja ” kdo vam laže”, kjer lahko poslušate nakladanje Tomašiča, ki je bolj podoben traktoristu, kot novinarju, kajne uredništvo? So what?

 2. METULJ pravi

  Ja, vidim, da so tu zelo dobrodošli komentatorji, ki pljuvajo na resnico ! Drugega nimate?! Huu, kar imejte jih, bedno ress!!

 3. METULJ pravi

  Slovenci, plačevalci programa RTVSl zahtevamo totalno razgradnjo te rdeće greznice RTVSl!! BO KAJ?!!

 4. METULJ pravi

  Trije so odšli, kaj pa ostala rdeća tolpa na RTVSl? Slovenci zahtevamo uravnotežen medij! Torej RAZGRADNJO sedanje RTV!

  1. Re gornjemu pravi

   Kdo tebi, bedak daje pravico, da pišeš v ” imenu Slovencev” ?Če ti in tvoja rumena klika želite noro tv 24, imate jo s traktoristom( kot piše nekdo zgoraj) Tomašičem na čelu, vse nas ostale, KI SMO TUDI SLOVENCI, vendar normalni , pa pusti pri miru ! Razmisli rajši o razgradnji vaše vlade, ki se približuje

 5. Gasilec pravi

  Tudi za take “razne metuljčke” se bo kmalu našlo ” kakšno pršilo za mrčes

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen