Slovenski sekstet na veleslalomski ledeniški uverturi

0

Konec tedna se bo v Söldnu začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. To bo že 56. sezona svetovnega pokala po vrsti. Uvertura na ledeniku Rettenbach bo v skladu s tradicijo v znamenju ženskega in moškega veleslaloma, na katerem imajo visoke cilje tudi predstavniki slovenske ekipe. V Söldnu bo nastopila slovenska šesterica.

Ekipa za tehnične discipline je zadnje dni izkoristila vse možnosti snežnih treningov v Avstriji in Italiji, da bi predstavniki slovenske veleslalomske vrste v najboljši formi nastopili na ledeniški uverturi nad Söldnom, kamor bodo odpotovali Žan Kranjec, Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik, Štefan Hadalin in Andreja Slokar.

Lanska uvodna veleslaloma na Tirolskem, ki sta potekala brez navzočnosti navijačev, sta dobila Norvežan Lucas Braathen in Italijanka Marta Bassino. Bassinova je na koncu sezone osvojila tudi veleslalomski mali kristalni globus, medtem ko je moški veleslalomski kristal pripadel Alexisu Pinturaultu.

Od Slovencev sta se lani v Söldnu najbolje odrezala Hrovatova s šestim in Kranjec s sedmim mestom. Kranjec je pred dvema letoma v Söldnu že bil na stopničkah s tretjim mestom. Točke je na lanski oktobrski uverturi osvojila še Bucikova z 21. mestom.

Z novim generalnim pokroviteljem alpskih disciplin Generali zavarovalnico so slovenski smučarji postali levjesrčna ekipa, ki bo na družbenih omrežjih nastopala s ključnikom #lionheartskiteam.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen