Preiskavo groženj politikom prevzela delovna skupina pod vodstvom uprave kriminalistične policije

10

Vse primere grozilnih pisemskih pošiljk, ki so jih v preteklih dneh prejeli visoki politični predstavniki, je na podlagi naročila generalnega direktorja policije Antona Olaja prevzela v obravnavo delovna skupina, ki jo vodi uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi (GPU), so sporočili z GPU.

V delovni skupini sodelujejo kriminalisti s Policijske uprave Ljubljana in uprave kriminalistične policije.

Kot so zapisali, delovna skupina intenzivno preiskuje sume kaznivih dejanj grožnje, zbira obvestila in izvaja druge kriminalistične postopke. Na Nacionalnem forenzičnem laboratoriju pa se vzporedno s tem izvajajo forenzične preiskave zaseženih predmetov.

Prevzem vodenja kriminalistične preiskave je posledica zahtevnosti preiskovanja večjega števila istovrstnih kaznivih dejanj, ki so bila izvršena v krajšem časovnem obdobju, pri čemer so grožnje sporočene na specifičen način, s pošiljanjem nabojev na naslove oškodovancev – visokih političnih predstavnikov, so še pojasnili na GPU.

Predsednik vlade in SDS Janez Janša ter predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin sta v petek prejela pošiljki z grožnjami s smrtjo, pismom pa sta bila priložena strelna naboja. Pošiljko, v kateri je bil zgolj naboj, je prejel tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, prav tako so pošiljke z grožnjami prišle v DZ za poslanski skupini DeSUS in SNS. Poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je za STA potrdil, da je tudi sam v petek prejel na domač naslov pošiljko z grožnjo. Po informacijah nekaterih medijev naj bi bila takšna pošiljka naslovljena tudi na ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

Št. komentarjev: 10
 1. Exodus pravi

  Naj plača za vsako minuto groze, ki jo je prizadejal oškodovancem! Tak človek nima kaj delati na prostosti.

 2. Re gornjemu pravi

  Vidiš v tem se pa s teboj popolnoma strinjam!

 3. Exodus pravi

  O čem govoriš? Mogoče bi moral spremeniti svoje ime in način dajanja komentarjev. Jaz bi ti predlagala ime zelenec in pa to, da najprej prebereš članek in potem komentiraš članek oz. komentar na članek.
  Janša je preveč dober, da bi mu ti kaj govoril.

  1. Re gornjemu pravi

   Sedaj si pa pokazala svoj intelektualni nivo. Saj sploh nisi razumela, da sem napisal, da se strinjam s tvojim komentarjem, žalostno in ti bi potem delila neke nauke, oz predloge ? Kura!
   Ja, res je dober , predvsem za svoje interese, gotovo imaš njegovo sliko doma obešeno na zid. Le imej jo in uživaj v pogledu na njo

   1. Exodus pravi

    Ti da se strinjaš z mano? Nikoli! Pišeš komentar, ki nima pomena sploh za nekoga, ki te že ‘pozna’. Kar zamisli se, če ne boš mene poslušal, boš pa od drugih slišal. Konj!

 4. Exodus pravi

  Pa še to: ti praviš, da bi storilca najdli, ga pokazali ljudem in če bi imel kjerkoli dokaz, da je povezan z opozicijo v širšem smislu, ti ne bi več volil teh tvojih p*zdunov? Kako boš zdaj odgovoril in dokazal, da se strinjaš z mano?

  1. Re gornjemu pravi

   Tebi , kura zaslepljena se res meša ali pa v ihti pišeš komentar za komentarjem, ker pač v v vaši kleti zato sediš, oz si najeta ! Če kdo, si ti tista , ki piše komentarje brez pomena, razen, da si zatelebana v svojega Janeza , kmalu Eskobarja

   1. Exodus pravi

    Re gornjemu je največji prostak, lažnivec, brez možganov in skratka klečeplazec!

 5. Re gornjemu pravi

  Eno možgansko krivuljo več imaš kot.kura, da ne serješ po dvorišču, ampak v kleti Trstenjakove

 6. Exodus pravi

  Ko vidim tvoje ime, si zapojem: KDO VAM LAŽE? … Super pesem za super oddajo in za najbolj primeren opis družbe Re gornjega!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen