Pomanjkanje goriva v Veliki Britaniji bi lahko trajalo še en teden

0

Britanski vozniki bi se z dolgimi vrstami na bencinskih črpalkah lahko soočali še kakšen teden, saj povpraševanje ob težavah z dobavo ostaja povečano, je opozoril predstavnik britanske vlade Kit Malthouse. Dodal je, da mora v prihodnjih dneh priti do izboljšanja, v primeru poslabšanja pa je v pripravljenosti tudi premier Boris Johnson.

Malthouseva izjava je rahlo v nasprotju z izjavami drugih pristojnih na Otoku v zadnjih dneh, ki so zatrjevali, da se bo situacija počasi normalizirala, potem ko so se vozniki vrnili k svojim običajnim nakupovalnim navadam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izjava predstavnika oblasti je prišla po opozorilu britanskega združenja prodajalcev pogonskih goriv PRA, da bencinskim črpalkam goriva zmanjkuje hitreje, kot se ga dobavlja in da je vsaka četrta črpalka brez goriva.

“V nekaterih delih države se še vedno soočamo z velikim povpraševanjem po gorivu. Mehanizem za distribucijo skuša odgovoriti na izredno povpraševanje,” je po poročanju dpa Malthouse dejal za britanski BBC.

Glede na njegove podatke naj bi se situacija umirjala, saj ima vse več črpalk večjo zalogo goriva. “Zato upam, da ko bosta povpraševanje in zaloga v prihodnjih nekaj dneh, v tednu dni ali nekaj takega, postali bolj uravnoteženi, da se bomo vrnili v normalno stanje,” je dejal Malthouse.

Ob tem je izrazil prepričanje, da bodo v primeru poslabšanja situacije le-to znova preučili premier in ministrstvo za energijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen