Policisti bodo o početju mladoletnikov na avtocesti obvestili center za socialno delo

0

Gorenjski prometni policisti so zaključili preverjanje nespametnega in nevarnega zadrževanja otrok na avtocesti 5. septembra, ki so ga je prejšnji teden izpostavili pri Darsu. Vsi vpleteni so mlajši od 14 let, zato bodo policisti o njihovem početju obvestili pristojni center za socialno delo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na avtocesto so otroci vstopili skozi prehod do bencinskega servisa na Spodnjem Plavžu. Na območju je bila tisti čas stoječa kolona, pri čemer so s hojo in zadrževanjem nadaljevali tudi na delu, kjer kolone ni bilo več, so pojasnili na policiji.

Znakov kaznivega dejanja policisti niso ugotovili, so pa v dejanju otrok podani elementi prometnega prekrška, in sicer hoja po avtocesti. Ker pa proti otrokom prekrškovnega postopka ni mogoče voditi, bodo policisti obvestili pristojni center za socialno delo. Policisti so govorili tudi s starši in jih opozorili na ustrezno skrb za otroke, so zapisali.

“Ne glede na to, ali je bil to izziv ali ne, je tako početje izredno nevarno, prepovedano in vpliva na varnost v širšem kontekstu,” so zaključili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen