Netflix presegel pričakovanja z rastjo četrtletnega dobička

0

Podjetje za predvajanje vsebin na internetu Netflix je v tretjem četrtletju krepko povečal dobiček in presegel pričakovanja analitikov Wall Streeta, medtem pa so se napovedi glede prihodkov izkazale za točne. Netflix je zabeležil tudi več naročnikov.

Netflix je v tretjem četrtletju zaslužil 1,45 milijarde dolarjev oz. 3,19 dolarja dobička na delnico, potem ko je bilo dobička v enakem četrtletju lani za 789,9 milijona dolarjev oz. 1,79 dolarja na delnico. Wall Street je pričakoval 2,56 dolarja dobička na delnico.

Prihodki so narasli za 16 odstotkov na 7,48 milijarde dolarjev, kar je bilo v skladu s pričakovanji.

Število naročnikov je v tretjem trimesečju na letni ravni naraslo za devet odstotkov na 213,6 milijona, Netflix pa pričakuje, da jih bo v zadnjem četrtletju letošnjega leta dodal še 8,5 milijona.

Osredotoča se bolj na mednarodne trge, saj v ZDA veliko prostora za rast več ni. V Keniji na primer Netflix ponuja zastonj vsebine na mobilnih napravah, zdaj napoveduje tudi širitev na videoigre.

Delnice Netflixa so se najprej po objavi rezultatov v podaljšanem trgovanju v torek pocenile, na koncu pa le podražile, za 0,16 centa na 639 dolarjev.

Rast dobička je posledica okrepljene produkcije po zamudah zaradi pandemije koronavirusa in zaslugi uspešnic, kot je televizijska dramska serija iz Južne Koreje “Squid Game”, ki se je izkazala za največji hit v zgodovini Netflixa.

Po novem Netflix gledanosti več ne bo meril po tem, koliko posamičnih računov je pogledalo določen film ali oddajo, ampak po tem, koliko ur gledanosti je imel določen film ali oddaja.

Za danes je sicer napovedan protest dela zaposlenih pri Netflixu, ker je glavni izvršni direktor Ted Sarandos zavrnil obtožbe na račun posebne oddaje komika Dava Chapella The Closer in oddajo pustil na sporedu. Zagovorniki pravic transseksualcev trdijo, da je oddaja sovražna do njih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen