[Eden (Stevanović) not, drugi ven] Anis Ličina ni več v priporu, sodni senat meni, da ni več pripornih razlogov

0

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je v začetku septembra zoper Anisa Ličino odredil pripor, da bi zagotovil njegovo navzočnost na sojenju, je ta ukrep na nadaljevanju sojenja v torek odpravil, danes poroča časnik Večer. Ličina je sicer eden od obtoženih na sojenju zaradi domnevnega trgovanja z drogo.

Nasprotniki pogoja PCT znova blokirali ljubljanske ulice in eno izmed delegacij vrha EU, a tokrat policija precej bolj odločna – z vodnim topom in solzivcem nad kršilce, Čordića odpeljal policijski kombi

Ličina je do zdaj že nekajkrat izostal z glavnih obravnav, vendar je za svoje izostanke sodišču vedno dostavil opravičilo. V začetku septembra je prišel na sojenje, kjer je na opozorilo sodnika Srečka Škrebca o izostankih dejal, da se sojenj ne misli udeleževati. Ker se po odmoru ni več vrnil, je sodni senat po posvetu sklenil, da se zanj odredi pripor zaradi nespoštovanja sodišča oziroma da bi zagotovili njegovo navzočnost na sodišču.

Zoper omenjeni sklep se je na višje sodišče pritožil s svojim odvetnikom Milošem Zarićem, a s pritožbo nista uspela. Na torkovem nadaljevanju sojenja domnevnim trgovcem z drogo pa je sodni senat Ličini odpravil pripor, poroča Večer. Sodni senat je ugodil prošnji Zarića, ki je sodišče prosil za odpravo pripora.

Ličina, ki se mu pripisuje, da je bil vodja nasilnih protestov lani novembra v Ljubljani, o čemer sicer še poteka sodna preiskava, je eden od 14 obtoženih na sojenju zaradi domnevnega trgovanja z drogo.

Spomnimo: Včeraj so policisti trem osebam odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper javni red in mir in še nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Za čas trajanja shoda so v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije pridržali 22 oseb. Med pridržanimi sta bila tudi glasbenik Zlatan Čordić, ki je imel pred tem govor na shodu, ter predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki v zadnjih tednih poziva na shode. Kot so sporočili iz omenjene stranke, je Stevanović pridržan zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen