“Državotvorni” LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP obstruirajo glasovanja na današnji seji DZ, čeprav gre za zakone, ki so zelo pomembni za vse slovenske državljane!?

0

Poslanci opozicijskih poslanskih skupin LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so obstruirali glasovanja na današnji seji DZ, med katerimi je bilo predvideno tudi odločanje o ustavnem sodniku, a so ga na predlog SDS prestavili na eno od prihodnjih sej. Tako so glasovanje prepustili koaliciji ter podpornikom koalicije SNS in poslancema narodnosti.

Kot je izpostavil vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec, je na današnji seji predvideno odločanje o vrsti pomembne zakonodaje, glasovanja pa da bodo pokazala, ali koalicija uživa večinsko podporo v DZ. Po oceni vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana imamo trenutno namreč manjšinsko vlado.

“V visečem parlamentu, ki ga imamo v državi, je treba razkaditi to dimno zaveso in pokazati, kdo od poslank in poslancev podpira vsa ravnanja in dejanja te vlade in kdo ne, da dobimo jasno sliko, kdo so tisti, ki so del koalicije, in kdo tisti, in kdo tisti, ki so del opozicije,” je dejal vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubovič.

To so izpostavili tudi v SAB, vodja poslanske skupine NeP Janja Sluga pa je bila kritična tudi do načina dela vlade, ki da ne posluša nikogar, razen sebe.

Pri prvem delu današnjega glasovanja o zakonodajnih predlogih je sklepčnost s svojo prisotnostjo sicer omogočil poslanec NeP Igor Zorčič, ki je kot predsednik DZ vodil sejo.

Ob to sta se z zapisi na družbenih omrežjih že obregnila poslanec Levice Miha Kordiš in predsednik LMŠ Marjan Šarec. Po oceni slednjega je zato “jasno, kdo je del opozicije in kdo ne”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen