Azijske borze pred sezono objav poslovnih poročil v rdečem

0

Azijske borze so se danes obarvale v rdeče. S tem so sledile trendu, ki ga je v ponedeljek postavil ameriški Wall Street. Tudi dolar se je okrepil. Dogajanje na borzah je posledica zaskrbljenosti vlagateljev zaradi visoke inflacije in težav v dobavi materialov, zaradi česar so manj naklonjeni rizičnim investicijam.

Vlagatelji se že pripravljajo na sezono objav četrtletnih poslovnih rezultatov velikih borznih družb, ki se začne v sredo s poročilom ameriškega bančnega velikana JP Morgan Chase, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tretje četrtletje bi lahko bilo znova zelo močno, a se borzniki bojijo posledic visoke inflacije, visokih cen energentov in motenj pri dobavi materialov, kar je zvišalo stroške podjetij.

Na vodilni azijski borzi v Tokiu je indeks Nikkei, ki ga izračunavajo na osnovi vrednosti 225 najpomembnejših delnic, nazadoval za 0,94 odstotka na 28.230,61 točke.

V Hongkongu je šel indeks Hang Seng doslej navzdol za 1,65 odstotka. V Šanghaju je indeks Shanghai Composite 2,02 odstotka pod gladino, v Seulu pa je osrednji borzni indeks Kospi izgubil 1,30 odstotka. Indeks borze v Sydneyju All Ordinaries je medtem zdrsnil za 0,34 odstotka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen