Ukrajina poroča o novi žrtvi spopadov na vzhodu države

0

V zadnjih spopadih s proruskimi separatisti na vzhodu Ukrajine je padel ukrajinski vojak, je danes sporočila ukrajinska vojska. Gre za zadnje spopade v regijah Doneck in Lugansk v dolgoletnem sporu med ukrajinsko vojsko in proruskimi separatisti.

Na vzhodu Ukrajine so se v zadnjih dneh okrepili spopadi, ki so v zadnjih treh dneh skupno zahtevali štiri smrtne žrtve med ukrajinskimi vojaki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po navedbah ukrajinske vojske so proruski separatisti s topništvom in avtomatskim orožjem napadli njihove položaje.

Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse), ki nadzoruje razmere na vzhodu Ukrajine, je v ponedeljek objavila, da so samo minuli konec tedna zabeležili več kot 400 kršitev prekinitve ognja. Ob koncu tedna pred tednom dni jih je bilo 210.

Po podatkih AFP je letos na vzhodu Ukrajine padlo najmanj 54 ukrajinskih vojakov. Proruski separatisti sami so potrdili več kot 30 smrtnih žrtev na svoji strani.

Vojna na vzhodu Ukrajine, ki se je začela 2014 po ruski priključitvi polotoka Krim, je doslej zahtevala več kot 13.000 smrtnih žrtev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen