Tokrat na neprijavljenem anti-PCT shodu “glavni zvezdi” Stevanović in Werner

4

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentarnim poslopjem so se danes vnovič zbrali nasprotniki uvajanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v vse sfere življenja. Tudi tokrat so v ospredju zahteve po umiku omejevalnih ukrepov in nasprotovanje oblastem, ki so po mnenju nekaterih govorcev ugrabile državo. Zbrane pa je danes zabaval Werner, ki je na socialnih omrežjih požel številne kritične komentarje.

Na protestu so bili znova kritični do vlade in aktualnega sklica državnega zbora, znova pa je bilo slišati tudi nekaj tistih, ki ne verjamejo, da novi koronavirus sploh obstaja, pa tudi tistih, ki verjamejo v škodljivost cepiv.

PREBERITE ŠE TO: Pevec Werner Brozović benti čez vlado, hkrati pa priznava, da je toliko zaslužil, da ne rabi delati že skoraj pol leta!?

Ocenili so, da je cepljenje proti covidu-19 v resnici že zdaj prisilno in da cepljenje in testiranje ne bosta rešila koronske krize. Na argumente, da naj bi se cepili iz solidarnosti do ranljivih skupin, pa je bilo slišati oceno, da gre za lažno solidarost.

Med soorganizatorji shoda je znova stranka Resni.ca, tudi tokrat je na shodu spregovoril njen predsednik Zoran Stevanović.

Shod je neprijavljen, zato za varovanje skrbi policija. V primerjavi z minulo sredo je okrepila varovanje in povečala število policistov. Trg je ograjen, poslopje DZ pa so izpraznili že pred shodom. Minuli teden je namreč podoben shod, na katerega so vabile iste skupine, sprva potekal mirno, zvečer pa so izbruhnili izgredi, v katerih je bilo poškodovanih več ljudi, nastala je tudi škoda na poslopju DZ in javnih površinah.

Po prvih ocenah naj bi se na shodu zbralo več tisoč ljudi. Ob približno 19.30 je Stevanović zbranim sporočil, da se protest končuje in jim naročil, naj se mirno razidejo. Napovedal je, da se bodo protestniki zbrali tudi prihodnjo sredo. Večina zbranih je nato trg zapustila, nekaj protestnikov pa je ostalo vse do 21. ure. Posamezniki so takrat glasno žvižgali in skandirali, a do izbruhov nasilja ni prišlo.

Epidemiološka slika v državi je še vedno slaba. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi trenutno 13.743 aktivnih primerov okužbe, sedemdnevno povprečje pa znaša 1001. V bolnišnicah po vladnih podatkih zdravijo 384 covidnih bolnikov, 105 na intenzivnih oddelkih. V torek je umrlo deset bolnikov s potrjeno okužbo, kar je največ v enem dnevu po 27. aprilu.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je pri nas po podatkih vlade cepljenih 1.098.386 ljudi oziroma 52 odstotkov. Z vsemi odmerki cepiva pa je bilo cepljenih 973.970 oseb oziroma 46 odstotkov celotne populacije.

Št. komentarjev: 4
 1. Milena pravi

  Tale pajac ima prvič v življenju publiko….

 2. Re gornjemu pravi

  Res je to za Wernerja, ampak temu Hojsu se je pa že čisto shojsalo, ko ima policiste za mevže.

 3. Pubec pravi

  Res je ta Werner bil beden, ampak dragi Kaloh in Kopše , ki čivkata iz ozadja in seveda iz svoje zornega kota, sta prav taka. Pozabljata, da če bi bil zakon sprejet , tudi Hojs ne bi smel nekaznovano zmerjati policistov z mevžami, lenuhi itd. ali pač, ker je vladajočim dovoljeno vse?

 4. marko pravi

  Upam da Werner nikoli več ne dobi 1 evra s strani državnih firm!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen