SDH imenoval dva nova člana nadzornega sveta Pošte Slovenija

0

Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) je v sredo imenovala dva nova člana nadzornega sveta Pošte Slovenija. To sta postala Niko Samec in Igor Škrinjar, ki bosta z nastopom štiriletnega mandata 20. septembra v nadzornem svetu zamenjala nedavno odstopljena Francija Miheliča in Aleša Buležana, so danes sporočili iz SDH.

V sredo bi sicer po pisanju časnika Delo morala potekati seja nadzornega sveta Pošte Slovenija, na kateri bi obravnavali pravno mnenje o domnevnih nepravilnostih, ki naj bi se dogajale pod začasnim generalnim direktorjem družb Tomažem Kokotom. A je namestnik predsednika nadzornega sveta Ervin Renko po navedbah časnika pol ure pred predvidenim začetkom sejo nadzornega sveta preklical.

Kokotu naj bi se po pisanju medijev močno majal stolček. Toda Delo danes poudarja, da bodo do naslednje seje razmerja v nadzornem svetu že spremenjena, Kokot pa bi lahko kljub očitkom o nepravilnostih in neustreznim izkušnjam za ta položaj še naprej vodil Pošto Slovenije. Nadzorni svet sicer od prihodnjega tedna poleg novoimenovanih Samca in Škrinjarja ter Renka šteje še dva predstavnika kapitala – Matjaža Fortiča in Tomaža Kostanjevca, medtem ko je Kokotova funkcija nadzornika začasno zamrznjena, v nadzornem svet pa so še trije predstavniki zaposlenih.

Dogajanje na Pošti Slovenije naj bi po informacijah Dela prihodnji teden obravnaval tudi nadzorni svet SDH, ki je naročil poročilo o dogajanju v tej državni družbi. Opozicija pa medtem zahteva razpravo o dogajanju na komisiji DZ za nadzor javnih financ.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen