(Pri sosedih 2624 novih okužb) V Avstriji največ novih okužb v zadnjih petih mesecih

0

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 2624 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 15. aprilu, ko so potrdili 2678 okužb. Covid-19 je poleg tega v Avstriji v zadnjih 24 urah zahteval sedem novih življenj, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupno je v Avstriji doslej umrlo 10.856 covidnih bolnikov.

Število covidnih bolnikov v avstrijskih bolnišnicah se je v zadnjih 24 urah povečalo za 20, na oddelkih intenzivne nege pa zmanjšalo za dva. Trenutno zdravijo skupno 825 covidnih bolnikov, od tega jih 198 potrebuje intenzivno zdravljenje.

Sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev se je v Avstriji povečala na 164. V državi so od začetka pandemije potrdili skupno 715.893 okužb z virusom sars-cov-2.

V Avstriji so sicer minuli teden sprejeli tristopenjski načrt novih protikoronskih ukrepov za čas po 15. septembru. Prva stopnja naj bi začela veljati, ko bo na intenzivni negi 200 covidnih bolnikov. Takrat bo veljalo pravilo, da bodo povsod tam, kjer so bile doslej obvezne zaščitne maske, obvezne zgolj maske tipa FFP2, v trgovinah bodo te za necepljene obvezne, za cepljene priporočene. Veljavnost hitrih antigenskih testov bo skrajšana z 48 na 24 ur, z izjemo šolarjev. Hkrati so napovedali poostren nadzor nad spoštovanjem ukrepov ter uvedli pravilo PCT za vse prireditve, kjer se zbere več kot 25 ljudi.

Naslednja faza s še bolj zaostrenimi protikoronskimi ukrepi naj bi začela veljati, ko bo na intenzivni negi v avstrijskih bolnišnicah 300 covidnih bolnikov, je poročal avstrijski časnik Kronen Zeitung na spletni strani.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen