(Poskrbeli za varnost osnovnošolcev) Mariborska SDS prek svetniške pobude v 2 letih do realizacije izgradnje avtobusnega postajališča pri OŠ Malečnik

2

Danes otvoritev avtobusnega postajališča in obračališča pri OŠ Malečnik, investicija skupaj vredna skoraj 200.000 evrov.

Mariborska SDS je svetniško pobudo št. 9 glede izgradnje novega avtobusnega postajališča podala v letu 2019. Pri mariborski SDS so vrsto let opozarjali na izjemno zaskrbljujoče dejstvo, da šola nima postajališča za šolski avtobus, kjer bi se avtobus lahko varno ustavil in odložil otroke, prav tako pa tudi ni primernega obračališča.

Šolski avtobus je doslej namreč stal kar na cesti, ko so otroci vstopali oziroma sestopali z njega in takrat je bil onemogočen promet v obe smeri, kar je bila splošno nevarna situacija, še posebej za otroke.

Mariborska SDS, v njenem imenu mestna svetnica Vladimira Cokoja, je župana Saša Arsenoviča seznanila s problematiko postajališča in obračališča pri OŠ Malečnik in predvideno  finančno konstrukcijo za realizacijo navedene investicije in o nameravani vložitvi amandmaja na proračunski seji MS MOM z dne 11.4.2019.

Kasneje je bilo dogovorjeno, da svetniška skupina ne vlaga amandmaja na sami proračunski seji, saj je župan Arsenovič zaradi alarmantne situacije obljubil. da bo ta več kot nujna investicija vključena v dvoletni proračun za leti 2019 in 2020.

Idejno zasnovo postajališča je sicer izdelal Darko Recek iz podjetja TEHNO INŽERNISKI BIRO d.o.o. Sama investicija je znašala okoli 160.000 evrov, 20.000 evrov pa je stala še izdelava investicijske dokumentacije.

Predsednik MO SDS Maribor in poslanec DZ RS, mag. Dejan Kaloh, je ob otvoritvi dejal: “Problematika varnosti osnovnošolcev v Malečniku se je vlekla več kot 15 let. Mariborska SDS je tako poskrbela za izboljšanje varnosti na poti v šolo in domov vseh osnovnošolcev, ki obiskujejo OŠ Malečnik. To je naša dolžnost, tako mestnih kot politikov na nacionalni ravni. Ponosni smo, da se je svetniška pobuda MO SDS Maribor glede izgradnje avtobusnega postajališča pri OŠ Malečnik realizirala v relativno kratkem času 2 let.”

Št. komentarjev: 2
  1. robert pravi

    Bravo SDS ekipa! Tako se dela za Maribor in Mariborčanke!

  2. Pubec pravi

    Madona, to pa je pridobitev, predvsem zato, ker je to zrihtal Kaloh. Vsaj nekaj!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen