[Pieteta na nuli] Arsenovič na Dobravi v uporabo predal četrto peč za upepeljevanje in se ob tem neokusno smejal!?

2

Pogrebno podjetje Maribor (Javni holding Maribor) je končalo izgradnjo prizidka k upepeljevalnici na Dobravi, ki sta ga minuli petek v uporabo predala župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in direktorica Pogrebnega podjetja Maribor Lidija Pliberšek. Ob tem so se mnogi zgražali ob prizoru, ko se je Arsenović pri prerezu slavnostnega traku ob tem ves čas neokusno smejal. Komentatorji so se spraševali, kje je tu Arsenovičeva pieteta do pokojnih.

Celotna naložba četrte peči za upepeljevanje na mariborski Dobravi je sicer vredna 670.000 evrov. Naložbo so z lastnimi sredstvi v celoti financirali v pogrebnem podjetju.  Pogrebno podjetje Maribor izvaja upepeljevanje že več kot dvajset let kot edino specializirano podjetje v severovzhodni Sloveniji. Od odprtja upepeljevalnice leta 1998 je Pogrebno podjetje Maribor opravilo že 84.000 upepelitev, lani jih je denimo opravilo 4700.

“V Sloveniji smo po številu upepelitev pravzaprav v svetovnem vrhu, saj je upepeljenih kar 80 odstotkov vseh pokojnikov, v urbanih okoljih pa so te številke še višje in celo presegajo 90 odstotkov. Ppotrebo po dodatnih zmogljivostih smo zaznali že pred epidemijo, med njo pa je bila še izrazitejša. Čeprav so delali podnevi in ponoči, je ob obstoječih kapacitetah nastajal zamik,” je ob otvoritvi dejala direktorica Pliberškova.

Št. komentarjev: 2
  1. raft pravi

    Kaj se ne bi smejal? Zažigajo se samo Slovenci. Enako kot ta bedasti šumadinac je vredna prezira tudi ženska ob njemu.

  2. METULJ pravi

    Slovenci, Mariborčani, smejanje tandema Arsenović – Pliberšek, ob tem dogodku kaže njun ” razkošni ” lumpenproleterski domet!! Pač rdeća beda na kvadrat!! Pfujj!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen