Na Hrvaškem pridržali močno alkoholiziranega Slovenca; s kar 3 promili se je z avtom vozil po njivi in na koncu obstal v blatu

0

Hrvaška policija je pridržala 67-letnega močno vinjenega slovenskega državljana, potem ko je v noči na ponedeljek z avtomobilom zapeljal s cestišča v hrvaški Istri in obstal v blatu, je danes sporočila policijska uprava v Pulju. Pri Slovencu so namerili skoraj tri promile alkohola v krvi.

Okoli polnoči se je 67-letni Slovenec peljal z avtomobilom s slovensko registracijo iz Buj proti Umagu. V naselju Petrovija je zapeljal s ceste in nato nadaljeval kar po zemlji, dokler se avtomobil ni ustavil v blatu, so zapisali na spletni strani istrske policije. Namerili so mu 2,97 promila alkohola v krvi.

Voznika so pridržali do streznitve, prijavili pa ga bodo tudi sodniku za prekrške. Hrvaški zakon o varnosti prometa na cestah predvideva med 10.000 in 20.000 kun (med 1333 in 2666 evrov) denarne kazni ali zaporno kazen do 60 dni za voznike, ki imajo v krvi več kot 1,5 promila alkohola.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen