Na dvodnevni investicijski konferenci Slovenia Business Bridge o konkurenčnih prednostih Slovenije

0

Sodelujoči na investicijski in razvojni konferenci Slovenia Business Bridge bodo danes in v petek razpravljali o izzivih globalnega gospodarstva, predvsem pa se bodo posvetili konkurenčnim prednostim Slovenije na področju pridobivanja investicij in prodoru podjetij na globalne trge.

Naslov tokratne, že šeste investicijske in razvojne konference Slovenia Business Bridge, ki jo v sodelovanju z agencijo Spirit Slovenija organizira AmCham Slovenija, je Slovenija, ravno prav velika za posel.

Kot so zapisali v AmCham Slovenija, se Slovenija, katere temelj je izvozno usmerjeno gospodarstvo, pozicionira kot zelena, kreativna in pametna država. “Je država, ki stavi na svoje znanje in razvoj in igra pomembno vlogo na različnih področjih, vključno na področjih biotehnologije, biomedicine, umetne inteligence in trajnosti,” so izpostavili.

Ob tem ima Slovenija izjemen geostrateški položaj in je po oceni Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji ravno prav velika za razvoj podjetij in poslovanje. “Vprašanje, ki se ob tem zastavlja, je, ali bomo znali to negotovo leto izkoristiti in si izboriti svoj položaj med državami, ki so privlačne za investitorje,” so izpostavili.

Po besedah generalne direktorice AmCham Slovenija Ajše Vodnik bo Slovenija lahko zmagovalka le, če bomo znali razviti kulturo dialoga med vsemi deležniki s ciljem, da razvijemo višjo kakovost poslovnega in življenjskega okolja. “In to je tisto, za kar si prizadevamo tudi na konferenci,” je zapisala pred začetkom dogodka.

Mednarodna konferenca vsaki dve leti poveže predstavnike poslovnega sveta in vlade, investitorje, diplomatski zbor in podjetnike, so zapisali na AmCham Slovenija. Začela se bo s poslovnim zajtrkom z naslovom Odgovornost za planet, na katerem bodo glavna tema podnebne spremembe, razvoj planeta in varovanje okolja s posebnim poudarkom na odgovornosti gospodarstva.

V popoldanskih urah bo sledil pogovor o tem, kako ustvariti regijo uspešnih posameznikov, hitro rastočih podjetji in svetovnih zmagovalcev. Dogodek bo odprl minister brez resorja, pristojen za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič, na panelu pa bodo sodelovali tudi generalni direktor Atlantic Grupe Emil Tedeschi, soustanoviteljica Outfit 7 Iza Login, ustanovitelj United Group Dragan Šolak in Googlov direktor za regijo Adriatik Joško Mrndže.

Prvi dan konference se bo zaključil z večerjo z investitorji in odločevalci, na kateri bodo prisotni tudi predstavniki vlade in drugi odločevalci. Zbrane pa bo nagovoril podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin.

V petek bodo medtem odgovor na vprašanje, ali je Slovenija dovolj ustvarjalna za doseganje primata na področju tehnoloških trendov iskali minister za javno upravo Boštjan Koritnik, generalni direktor skupine Conscia Erik Bertman, direktor Instituta Jožef Stefan Boštjan Zalar in generalni direktor podjetja Instrumentation Technologies Elvis Janežič.

Zadnji pogovor v sklopu konference Slovenia Business Bridge pa bo naslovil prihodnost investicijskih priložnosti v Sloveniji. Na panelu z naslovom Infrastruktura in energetika v zeleni prihodnosti bodo sodelovali minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, pomočnica direktorja Instituta Jožef Stefan Romana Jordan, direktor za investicije v Amber Fundu Joseph Philipzs, izvršni direktor Alfi Renewables Suvad Bajrić in partner v podjetju Dentons Rob Irving.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen